www.iiiWe.com » نقش گردشگری در توسعه‌ی روستایی ـ نگاهی به روستای گرمه

 صفحه شخصی زهرا ویس پور   
 
نام و نام خانوادگی: زهرا ویس پور
استان: خوزستان - شهرستان: آبادان
رشته: کارشناسی معماری - پایه نظام مهندسی: سه
شغل:  دبیر آموزش و پرورش
شماره نظام مهندسی:  189002011
تاریخ عضویت:  1395/04/20
 روزنوشت ها    
 

 نقش گردشگری در توسعه‌ی روستایی ـ نگاهی به روستای گرمه بخش معماری

6

با کلیک بر روی تصویر، مطلبی دیگر مرتبط با موضوع، در دسترس شما خواهد بود.

در حال حاضر صنعت گردشگری یکی از بزرگ‌ترین و متنوع‌ترین مباحث در حوزه‌ی اقتصاد به شمار می‌آید، که با انواع جاذبه‌های گردشگری، موجب رشد و توسعه در عوامل اقتصادی، اجتماعی و محیط زیست شده است. در واقع، این صنعت از غنی‌ترین، جذاب‌ترین و پردرآمدترین بخش‌ها در توسعه‌ی پایدار قلمداد می‌شود، که اخیراً مورد توجه کارشناسان کشور ایران هم قرار گرفته است. امروزه گردشگری روستایی با اشکال متنوع خود در جوامع بشری به واسطه گذر زمان سیر تاریخی و تکاملی خود را تا عصر حاضر پیموده است و هم اکنون به عنوان یکی از شاخص ترین صنایع در توسعه اقتصاد سبز در قرن ۲۱ شناخته شده است، این پدیده عموما بر اساس نیازهای گوناگون فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی در سطح وسیع بر زندگی انسان تاثیر زیادی گذاشته است.

همانطور که عنوان شد، گردشگری در روستاها می تواند، بعنوان یک ابزار بسیار مهم برای رشد، پیشرفت و یک ضرورت به منظور دستیابی به توسعه گردشگری پایدار محسوب گردد. آنچه که به ارتباط میان گردشگری روستایی و توسعه پایدار روستایی قوت می بخشد، وجود لازمه ها و جاذبه در روستایی مورد هدف است. که وابسته به وجود انواع گونه های گیاهی، جانوری و آثار تاریخی از جمله قلعه ها و ... می باشند.

جاذبه های گردشگری روستای گرمه

ـ قلعه تاریخی: این قلعه تاریخی متعلق به دور قاجاریه است که حدوداً ۲۵۰ سال پیش ساخته شده است.
ـ آرامستان روستا: این محل بازمانده از ۲۵۰ سال پیش می باشد که در زمان قاجار به دلیل اعقاید و سنتهای ساکنان اشخاصی که فوت می کرد را با تمام طلا و جواهرات به خاک می سپردند، هم اکنون بخشی ویرانه هایی آن پابرجاست.
ـ نخلستان گرمه: نخلستان گرمه با نمایی و چشم نواز بسیار زیبا توریسم ها و گردشگران را شیفته خود می کند. البته با حواث سال ۱۳۸۶ و آتش سوزی، تعدادی از درختان این نخلستان از بین رفت، ولی هنوز زیبایی خود را دارد.
ـ مساجد گرمه: در گرمه مساجد زیادی وجود دارد که از زمان های قدیم پا برجاست و این نشان دهنده توجه مردم به نماز و انجام فرایض دینی است. از جمله مساجد باقی مانده می توان به مسجد امیرالمومنین (ع)، اشاره کرد که در کنار قلعه تاریخی روستا واقع شده و همچنین مسجد النبی که در کنار مقبره چراغ الدین قرار دارد.
ـ امام‌زاده‌های روستا: در روستای گرمه دو تن از نوادگان امام موسی الکاظم (ع)، به نامهای امامزاده عبداله بن سلیمان بن موسی الکاظم (ع) و امامزاده جنیدبن حمزه بن موسی الکاظم (ع) مدفون هستند.

ویژگی‌ها و جاذبه‌های گردشگری

از ویژگیهای بارز آن در حوزه معماری می بایست به سبک خانه ها و مصالح خشتی آنها و نوع کوچه های تنگ و پر پیچ گرمه همراه با ساباتهای بسیار زیاد توجه نمود، این شاخص معماری باعث شد توجه زیادی از فیلم سازان را به خود جلب کند که از نمونه تاریخی آن می توان به سریال جابر بن حیان در این روستا اشار نمود.
گردشگری روستایی در برگیرنده انواع گونه های مختلف گردشگری با تاکید بر جاذبه های فرهنگی، مذهبی و طبیعت گردی و غیره است که عوامل بسیار مهم در حوزه گردشگری و توسعه نواحی روستایی در منطقه است؛ زیرا تغییر در الگوی فعالیت و معیشت مردم و گذار از جامعه روستایی مبتنی بر سیاست های راهبردی مسئولان امر در احداث مکانهای برای ارائه محصولات کشاورزی، صنایع دستی ساکنان و به تبع احداث کمپینگ ها و مسافرخانه ها برای گردشگران می باشد که به خودی خود منجر به بهبود اقتصادی و مرمت و حفاظت از آثاری تاریخی و بافت معماری در روستا می شود. در واقع هدف از توسعه گردشگری در نواحی روستای گرمه پاسخگویی به تقاضای روزافزون جمعیت و محلی برای گذراندن اوقات فراغت در سکونتگاه های روستایی است.


برگرفته از نوشتاری به نویسندگی ویس‌پور، زهرا؛ رمضانی، علی‌حسن و همکاران، ۱۳۹۴، شیراز، ایران.

دوشنبه 27 فروردین 1403 ساعت 08:10  
 نظرات